באיורים של יונת קציר נתקלתי עוד בימים הראשונים של החיים העצמאיים שלי. אני זוכרת שראיתי אז גם תמונה של הסטודיו שלה והיא נשארה לי בראש, ואז יום אחד ראיתי שהפינה השתנתה. עברה למקום חדש ובו הפכה להיות חלק מחלל הבית ולא סטודיו בנפרד. אז חשבתי שזה הזמן לארח את יונת במדור הפינה השבועית עם הפינה החדשה והיצירתית שלה.
מוזמנות להכיר את יונת ואת פינת העבודה שלה:
תספרי עליך בשני משפטים
"שמי יונת קציר ואני יוצרת ומאיירת. נולדתי בקיבוץ, מוקפת בטבע, נופים ומחשבות. הייתי ילדה עם עולם פנימי עשיר ודמיונות רחוקים ותמיד אהבתי לצלול לתוך עולמות מופלאים בספרים, לקרוא ולצייר. גם היום אני יוצרת מנשמת הילדה שבי, מהקסם שבאיור, בו הכל אפשרי. אני מתחברת לזיכרונות ולמראות, מנקודת מבט תמה."
מה הסגנון של פינת העבודה שלך?
"אני אוהבת שהחומרים בהישג יד, חשופים. אוסף של רהיטים וחומרים שייצרתי ממנו סוג של כאוס קטן ויצרי שמזוהה עם נשמתי."
האם פינת עבודה נמצאת בחלל משלה או כחלק מחלל אחר?
"לאורך כל השנים עבדתי בסטודיו גדול ונפרד מהבית. ממש לאחרונה החלטתי ששדרוג אמיתי עבורי יהיה לבנות את הסטודיו כחלק מהבית. שיפצתי בית קטן כשמראש המחשבה הייתה להקדיש חלק נאה ממנו לסטודיו שלי, וכיום הוא מתמזג בחיי הבית בחלל פתוח."
מה לדעתך חייבים בכל פינת עבודה?
"לדעתי בכל פינת עבודה צריך משטח עבודה רחב, המון מקומות לאחסון וגם מקומות לתצוגה. וגם חלון ואור שמש."
כמה שעות את יושבת בפינת העבודה?
"אמממ…. המון. כמה שיותר. יש ימים שאני שוכחת את עצמי מבוקר עד ערב ולפעמים מוצאת את עצמי מתבלבלת וחוזרת שוב."
איך את מתחילה את יום העבודה?
"קפה, מיילים, דפדוף פייסבוק קצר והתכנסות לפרודוקטיביות."
מה את הכי אוהבת בפינה שלך?
"את החלון הענק שמשקיף החוצה וממלא את החדר באור."
מה היית רוצה להוסיף לפינת העבודה?
"התרגלתי לעבוד במרחב מאד גדול (ומפוזר) והצטמצמתי מבחירה. אני מנסה להסתגל לקצת פחות מרחבים לפרוס עליהם את בלגן היצירה. אני רוצה להאמין שזה מכוון להתמקדות."
איך שומרים על הסדר בפינה?
"האמת היא שאני לא לגמרי שומרת על הסדר. מבולגן למדי אצלי, אבל בגלל שהפינה היא חלק מהבית, וגם חשוב לי שיהיה משטח עבודה פנוי, אני פשוט מסדרת מדי פעם. חוץ מזה סדנאות, או פגישות עבודה בסטודיו, הן תמיד מקדם סדר מעולה."
מהי השעה האהובה עליך בפינה?
"אני יכולה לחשוב על הרבה שעות אהובות. אולי דווקא בשלב שאני כבר מדמיינת שאני אמורה להפסיק לעבוד, אבל יש מוזיקה ממש טובה ברקע ואני מרגישה שאני נסחפת לעוד ועוד."
כל כמה זמן יש שינויים בפינת העבודה?
"ערכתי שינוי דרסטי מאד עם המעבר לבית החדש והסטודיו בתוכו, אבל אני מרגישה שאצלי הדברים תמיד דינמיים. העבודות שאני יוצרת, התצוגה, ולכן אני מניחה שהפינה תשתנה ותתאים את עצמה לדינמיות של היצירה."
מהו הטיפ שלך לעיצוב פינת העבודה?
"לשלב בין הצרכים הפונקציונאליים, לבין הרגש. הדברים שמעוררים בי שמחה, השראה, תשוקה ליצור משהו חדש. פינת עבודה לא צריכה להיות לדעתי סטרילית וייצוגית מדי. בעיני היא סוג של מראה לנפש."
איזה פריט מיוחד יש בפינת העבודה שלך?
"כשחיסלתי את הסטודיו הקודם שלי, מצאתי מאות איורים שאיירתי לאורך השנים. חלקם מאד רגשו אותי והיה לי נעים להיזכר. מסגרתי שניים מהם ושמתי מול העיניים כדי להרגיש את הדרך ואת החיבור למה שאני יוצרת לאורך שנים."
אם אציץ במגירות שלך אני אמצא מלא…
"חומרים, שאריות של דפים, צבעים, איורים… המון איורים."
האם את צריכה שקט בזמן העבודה או מעדיפה רעשי רקע/מוסיקה?
"אני אוהבת לעבוד בשקט או עם מוזיקה שקטה שממלאה לי את הלב ונהיית חלק מהיכולת ליצור."
הזדמנות שחוללה שינוי בחייך המקצועיים
"אני חושבת שעוד לפני שהבנתי, הייתי מאד קשובה לצורך שלי להיות עצמאית וליצור. זה בעצם מה שאני עושה מאז ומתמיד, לפני שנתנו לזה כותרות. תמיד הרגשתי שאני מגלת עולמות במובן מסוים, ויוצרת את הדרך הפרטית שלי."
רוצות להכיר את יונת עוד קצת?
מוזמנות להיכנס לאתר, לדף הפייסבוק ולאינסטגרם, ולהתרשם מהעבודות שלה. צילום: יונת קציר.